Ali najprej oprema ali tapete?

Ali najprej oprema ali tapete?
Tapete - 23/01/2011 17:05:00
Comments: 1
Pri prenovi obstoječega stanovanja ali pa še posebej pri izgradnji nove hiše ali opremi novega stanovanja, se pogosto pojavi vprašanje ali najprej izbrati in kupiti vso pohištvo in preostalo opremo, ter se na koncu odločiti, kakšne tapete bi namesitli, potem ko se bo tudi bolje videlo, kako bo celoten prostor zadihal in kako bo izgledal.

Druga filozofija, ki jo lahko uberete, pa je, da o tapetah in drugih elementih razmislite celovito - še pred nakupom česarkoli. Ta pristop je vsekakor bolj domišljen, vendar ni tako zelo enostaven. Težko si je namreč predstavljati celoten prostor kar na pamet. Za to nam pri tem lahko pomagajo programi, ki jih imajo večinoma oblikovalci, s katerimi se lahko celoten prostor vnaprej izriše in vizualizira.


Tako se nazorno vidi, kako se posamezni elementi podajo med seboj. Če je kje kaj pretemno ali presvetlo, če je kje kak kos pohištva napoti, ipd. Nenazadnje se bo v prostoru živelo in gibalo vsak dan, zato je pomembno, da je prostor res uravnoteženo razporejen in urejen.


Če ne želite k oblikovalcu, bi vam torej predlagali, da si pred nakupom pohištva zamislite, kako bi želeli, da vaš prostor izgleda v celoti, kako naj diha, kakšne občutke naj vam daje. Zamislite si, kako se boste premikali po njem. Ali je kje kakšen nepotreben ovinek? Odstranite ga. Načrt pa izboljšujte, dokler ne boste z njim zadovoljni. Dokler ni še nič kupljeno, je še najceneje spreminjati izgled prostora.


Z vsakim nakupom kosa pohištva in opreme, pa boste postajali vse bolj in bolj omejeni v možnostih glede opreme in izgleda vašega prostora. A hkrati tudi vse bližje.

Comments: 1

Comments

1. ana  |  my website   |   26/09/2016 13:54:05

Po mojih izkušnjah je najbolje, da najprej načrtujete tapete. Jaz sem jih dajala naknadno in ni bilo najbolj optimalno.

Post a Comment