Letni časi - in tapete

Letni časi - in tapete
Tapete - 29/01/2011 04:44:00
Comments: 0
Ideja, ki že dalj časa kroži - a realizirana pa še ni - je, da bi se lahko tapete spreminjale skozi letne čase. Tako bi npr. v zimskih dneh tudi v notranjih prostorih pričarale tapete bolj zimsko vzdušje, poleti pa bi bile bolj rumenih barv... Ali pa ravno obratno - da bi bile pozimi tople barve in topli vzorci na njih, poleti pa bi nas želele ohladiti z ledeno modrimi tapetnimi vzorci in motivi.

Vendar je "problem" le v tem, da tovrstna tehnologija še ni ravno razvita. Najdlje, kolikor so uspeli priti znanstveniki je, da se tapeta obarva glede na toploto prostora - a ta obarvanost ni enakomerna po celi steni, temveč je zelo odvisna od konkretne temperature mikrolokacije. Tako je npr. na enem delu stene tapeta lahko hladnejša kot na drugem - in barvno bi bila takšna stena potem zelo pisana. A kaj, ko to niti ne bi bilo tako zelo estetsko, saj bi bila ponavadi obarvana na enak način (saj je najbrž en del stene vedno bolj hladen kot kakšen drugi del stene).


Vmesna rešitev namesto spreminjajočih se tapet


Ker nam tehnologija očitno še ne more ponuditi odgovora na te rešitve, obstaja ena zelo staromodna rešitev za popestritev in spreminjanje podobe vašega doma ali pisarne ali kakšnih drugih bivalnih prostorov. Slike. Obesite na stene dobre stare slike. Ali fotografije. Skupaj s tapetami bodo naredile prostor še bolj prijeten, hkrati pa jih je zelo zelo enostavno zamenjati - in prilagajati vašemu razpoloženju in počutju, letnim časom in drugim obdobjem - po vsem po vaši meri. 

Tags: slike, tapete
Comments: 0

Post a Comment