Sam svoj mojster

Za tiste, ki ste pogumnejši, smo pripravili kratek povzetek za dekoriranje vaših sten s tapetami. V kolikor niste prepričani, da vam bo lepljenje uspelo, potem vam predlagamo, da se obrnete na strokovnjaka (tudi na nas v bližnji prihodnosti), a konec koncev to opravilo ni več tako težko, kot je bilo nekaj desetletij nazaj. Nenazadnje so tudi tapete tehnološko napredovale in so sedaj bolj prilagojene temu, da jih je lažje namestiti.

1) Oblikovanje prostora
Najprej se je potrebno odločiti, kako naj bi prostor sploh izgledal in kakšen bi bil namen tapet (dekorativni, prekrivalni, ipd.). Pri tem vam lahko izdatno pomaga arhitekt ali oblikovalec.

2) Nakup tapet
Nato se odločite za nakup tapet - bodisi pri enem izmed obstoječih trgovskih centrov ali na spletu. Ponudnikov sicer ni tako veliko kot v tujini, a je izbira kar dobra. Ne pozabite biti natančni pri količini tapet, ki jih potrebujete.

3) Odstranitev starih tapet
V kolikor imate na steni še stare tapete, jih morate najprej odstraniti - kar ni posebej prijetno ali enostavno delo, nato je potrebno steno poravnati (zbrusiti, pokitati, ali prekriti s posebno maso).

4) Lepljenje tapet
Nato se lotite še lepljenja tapet. Pripraviti si morate lepilo, nekatere tapete pa so tudi samolepilne, ter ustrezne pripomočke in orodja, ter olfa nož. Nato tapete prilepite in pritisnite na steno.